Categories
Здраве

Качване на мускулна маса по време на стероиден цикъл

Колко мускулна маса можете да качите по време на стероиден цикъл?

Това е един от първите въпроси, от които се вълнуват начинаещите културисти.

Съществуват общи (основни) условия за увеличаване на масата.

Те са:

1. Адекватно (увеличено спрямо хората, които не тренират) хранене.

2. Адекватен сън, най-малко 8 часа (ако не спите достатъчно, няма да имате добри резултати).

3. Почивка от повишена физическа активност. Тренирайки усилено и интензивно, трябва да си почивате и да се храните още по-интензивно.

4. Достатъчно количество натоварване за повишен мускулен растеж. Трудно е да се постигне засилен мускулен растеж от тренировки, с които можете безопасно да се справите без помощта на анаболните стероиди. В крайна сметка нарастването на мускулния обем е адаптация на тялото към натоварвания, към които то не е свикнало.

Също така, съществуват индивидуални условия за нарастване на мускулната маса, които при наличието на основните могат да предизвикат различни нива на възвръщаемост от един и същ „курс“ на едни и същи стероиди:

1. Вашата генетично предопределена конституция на тялото (тип тяло), която е свързана с характеристиките на скелета и метаболизма на тялото ви

2. Вашата индивидуална толерантност към високи дози лекарства без странични ефекти от тях

3. Отговорът на тялото ви към лекарства, който освен всичко друго зависи от това кога за последен път сте приемали анаболни стероиди (от времето на почивка от „курсовете“).

Също така има фактори, независими от каквито и да било условия:

1. Ефективността на конкретни лекарства в зависимост от производствения процес и суровините

2. Условия за съхранение, които могат да причинят спад в ефективността до пълното изчезване на ефектите от лекарствата. Вярно е, че когато става дума за стероиди, условията за съхранение могат да повлияят особено само на няколко лекарства (хормон на растежа и някои водни разтвори).

По този начин, след като отговорихме на въпроса „ ОТ КАКВО зависи количеството на натрупване на маса“, можем да преминем към въпроса „КОЛКО мускулна маса можете да натрупате по време на приема на стероиди.“ Ще разгледаме стандартен 6-седмичен „курс“.

Условието е природата да не ви е изневерила и да имате нормална физика (нормостенична, мезоморфна). Ако понасяте спокойно достатъчни дози лекарства и от тях нямате голям брой странични ефекти, които спират курсовете в средата, ако лекарствата от доверен производител са били съхранявани правилно и се приемат „чисти“ от организма (поне 4 – 6 месеца без никакви чужди вещества), ако имате достатъчно хранене, почивка и сън, както и достатъчно ниво на стрес от тренировките, можете да направите един соло курс за 6 седмиции да качите до 12 кг маса (общо, не само мускули). При слаба физика (астенична, ектоморфна) тази цифра намалява с около 30%, а при тенденция към наднормено тегло (ендоморфна, хиперстенична) цифрата се увеличава с 30%.

Ако курсът се повтори, след средна пауза (около 1 – 2 месеца), тогава едва ли можете да качите повече от 6 – 8 кг при всякакви условия. Но много хора качват по по-малко. Тъй като те не вземат предвид, че сега, след първия курс с лекарства, те вече имат хранене и натоварвания въз основа на повишените показатели на тялото си. Храненето и упражненията, както и използваните тежести за тренировката трябва да са още по-големи. Също така дозировката на лекарствата също зависи и се изчислява въз основа на телесното тегло. Ако сте качили килограми при първия курс от 40 – 50 mg (4-5 таблетки) станазолол или метандиенон на ден, добавяйки след 14 дни 250 mg (1 ампула) сустанон на седмица, след това след няколко месеца почивка, вторият курс, ще трябва да започнете с поне 500 mg сустанон на седмица, след това добавете 40 – 50 mg таблетни препарати на ден. И при всичко това вие ще качите 1,5 – 2 пъти по-малко, отколкото през първата година, при всички случаи.

И не забравяйте, че не просто набирате мускули! Това е и водата, която напуска тялото ви веднага след като спрете да приемате лекарствата, и мазнините, които ще съпътстват натрупването на маса, и които се натрупват при безразборно прекомерно хранене. Затова се научете да спортувате правилно, да се храните и да планирате режима си, така че лекарствата, които не са най-полезни за здравето да се използват с максимална ефективност при най-ниски дози.