Categories
Козметична хирургия Услуги

Липса на резултат от лазерна епилация

Целта на лазерния лъч е меланиновият пигмент, намиращ се в кореновата и космената стъбло. Колкото по-малък е той, толкова по-трудно устройството разпознава окосмяването.

Следователно, при наличие на пигментирано окосмяване, ефектът ще бъде по-забележим, отколкото при наличие на светла, сива или побеляла коса. Хибридният лазер, който се използва в добрите студия, ще даде шанс на други видове лазери в този случай и ще помогне да се отървете от космите, въпреки че това ще изисква търпение и повече сесии от обикновено. В най-лошия случай резултатът ще бъде 10-30% намаляване на техния брой, изтъняване, изсветляване и забавяне на растежа.

Още един пример. Неправилна подготовка за сесията по лазерна епилация.

Преди да отидете на епилация, трябва да се запознаете с правилата за подготовка за процедурата по лазерна епилация.

Ако не се спазват някои препоръки, ефективността на манипулацията намалява. Например, ако сте направили восъчна депилация по-рано от месец преди сесията, лъчението ще унищожи по-малко активни луковици, отколкото при третиране на кожата, която е само обръсната.

По време на депилация с восък или „захар“ космите се издърпват, понякога с частична деформация на луковицата. Лъчението не е в състояние да окаже правилното въздействие върху такъв фоликул, тъй като лъчът достига основата на косъма по неговия ствол, който в този случай е издърпан.

Също така, след тези процедури може да има врастнали косми. В резултат на това тези фоликули продължават да функционират, въпреки че биха могли да бъдат унищожени от лазера при лазерната епилация. По същите причини космите не бива да се извадят с пинсета един месец преди сесията за лазерна епилация.

Оптимално, в навечерието на манипулацията (на ден), обръснете предвидената зона за лечение. Ако използвате лазер върху порасналите косми, те ще горят, което е изпълнено с болезненост и влошаване на резултата. Следователно, ако не сте обръснали зоната сами, специалистът ще го направи преди провеждане на лазерната епилация.

Пренебрегването на препоръките за подготовка за манипулация е изпълнено с усложнения и оплаквания относно нейната несигурност.

Например приемът на някои лекарства е свързан с фоточувствителност и лазерната епилация в този случай може да доведе до изгаряния. Същото важи и за тези със пресен загар / тен.

Лазерна процедура в София се извършва в Дерматологична клиника ИНФИНИТИ.

Клиниката се намира на бул. Черни връх 99. Екипът от специалистиотговаря и на имейл.