Categories
Здраве

Кафява захар и нейните ползи и произход

В настоящата статия ще се спрем на една често дискутирана тема, свързана с желанието за здравословно хранене и здравословен начин на живот. Става дума за кафявата захар, която се смята за много добра алтернатива на обикновената бяла захар. Ако искате да научите дали това наистина е така, продължете да четете настоящата статия докрай.

Кафявата захар е продукт, който се извлича от захарна тръстика, но не преминава фаза избелване и запазва своя специфичен цвят и вкус на меласата, която е част от сока от тръстика. Ако се чудите защо кафявата захар винаги е била по-скъпа от бялата, то има реална причина. И тя е, че в захарния сироп, който се извлича от тръстика има белтъци и други вещества, които затрудняват образуването на кристали. Естествената кафява захар се състои от захарни кристали с известно съдържание на остатъчна меласа, а търговската представлява добавяне на меласа към рафинирана бяла захар. Затова е добре да внимавате от какви източници се сдобивате с кафява захар, защото може да се окаже, че купувате фалшива.

Кафява захар и нейните ползи и произход

За да избегнете това, ще ви споделя за една фирма, която вече повече от 20 години се занимава с доставка и продажба на суровини за хранително-вкусовата промишленост. Става дума за Нитро България ЕООД, които предлагат кафява захар на едро, както и органична захар, био бяла и кафява захар и други натурални сухи подсладители. Посетете техния сайт NitroBg.com, за да видите повече за техните продукти и да се свържете с тях, ако решите.

Осигурете на организма си качествена храна и полезни съставки, които заслужава. Премахнете напълно вредните съставки от менюто си и ще се радвате на баланса в ежедневието си.