Categories
Новини

Какво е приложението на вечерната иглика и защо се смята, че всяка жена има нужда от нея?

Свойствата на билките, които растат сред нас постоянно ни изненадват, колкото повече се запознаваме със свойствата и състава им.

Какво е приложението на вечерната иглика и защо се смята, че всяка жена има нужда от нея? Маслото от вечерна иглика е било познато още на перуанските индианци, които са го ползвали за лечение на различни заболявания. В днешно време се ползва във варианти като тинктури, чайове, лосиони и това не е случайно. Поради високото си съдържание на гама – линоленова киселина (GLA), както и на линолова киселина и високото съдържание на антиоксиданти, вечерната иглика спомага подобряването на гъвкавостта на кожата на клетъчно ниво.

Идващо в Европа, едва през 17 век., цветето започва да набира популярност, като съставът на маслото му се сравнява с този при рибеното масло. GLA участва в синтеза на простагландини, които са специфични вещества, които са хормоноподобни и регулират организма на жената. Някои го наричат“сензационно откритие“ и вероятно само тези, които не са опитвали от чудесата на природата в техния чист вид, не могат да се похвалят с добри резултати. Предлаганото масло от вечерна иглика в онлайн магазина е студено пресовано, което означава, че не е загубило от своите качества, поради липсата на термична обработка.

Маслото от вечерна иглика стимулира кръвообращението и може да доведе до понижаване на кръвното налягане. Това е добре да се има предвид от хора, които са на лекарствена терапия. То поддържа хормоналния баланс и колагена в кожата, като освен това може да се използва за изсветляване на тъмните кръгове под очите. Свойствата му определено си заслужават внимание, а за повече информация, можете да се осведомите в сайта. Запознайте се по-подробно с чудесата на природата и преценете сами, дали да не обърнете повече внимание на съвършенството, растящо в тревите, което от векове нашепва за своята чудодейна сила. Запознайте се сами.